The Book club – promocija čitanja za mlade

Dragi/e ljubitelji/ce knjige Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA

vas poziva na

druženje uz knjigu i film

BOOK CLUB sesije

Srijeda 15.05.2013

Ponedjeljak 20.05.2013

Petak 24.05.2013

Od 17 – 19

Čekaluša 15/1

CRVENA/LIFT

Book Club je klub ljubitelja/ca pisane riječi, dijaloga i učenja u grupi. Učesnici/ce u projektu će čitati djela ženskih spisateljica koja se bave društvenim fenomenima relevantnim za današnje BiH društvo, te razgovarati o svojim iskustvima, mišljenjima i refleksijama na pročitano, ali i našim iskustvima vezano za temu.

Kroz Book Club želimo ne samo promovirati čitanje i razgovore o temema koje su taboo u našem društvu/društvima nego i ohrabriti mlade da procese učenja shvataju kao nagradu, ugodno provedeno slobodno vrijeme, ali i platformu za nove ideje i nove projekte.

Neformalna edukacija kroz Book Club će razviti vještine argumentiranja i kritičkog razmišljanja što su preduslovi za uspježno zagovaranje i komuniciranje. Na prvom sastanku book cluba ce se dogovoriti pravila rada i podijeliti materijali za citanje, ali i gledati film koji se bavi rodno senzitivnim temama.

Partner na ovim aktivnostima je Asocijacija XY http://www.xy.com.ba/bih/

Molimo vas da popunite formular za učešće ovdje i vidimo se na Book Club druženju.

Projekat CRVENA AKCIJA je podržan od strane SHL~ 30 x 30 cm-1

 

9780812970166 nycevent

V-girls projekat

V-Girls is a global network of girl activists and advocates empowering themselves and one another to change the world, one girl at a time. Inspired by Eve Ensler’s best selling book I Am an Emotional Creature: The Secret Life of Girls, V-Girls is a platform for girls to amplify their voices and ignite their activism.

V-Girls is rooted in youth-driven activism and led by the vision and strategy of the V-Girls Action Team, a dynamic of girl activists from around the world, and supported by mentors, parents, educators, and girl advocates.

http://thebookclub.blogger.ba/

Leave a Reply

Your email address will not be published.